Sposób przygotowania:
Biały puch z wiórkami kokosowymi
Biszkopt Jaja ubijamy z cukrem na puch dodajemy dwie mąki z proszkiem do pieczenia przesiane wcześniej mieszamy . Przelewamy ciasto do prostokątnej formy standardowej wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą. Biszkopt pieczemy 25 minut w 170 stopniach Krem : Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy smietan fiksy aby było gęściejsze .W garnuszku rozpuszczamy 1.1/2 tabliczki białej czekolady w mleku dodajemy do nie wiórka kokosowe kiedy lekko przestygnie dodajemy do śmietany.Ostudzony biszkopt kroimy w poprzek aby powstały dwa placki. smarujemy dżemem i kładziemy krem śmietanowy . Przykrywamy drugim plackiem kładziemy krem i te pół tabliczki czekolady białej co nam zostało ścieramy na wiórka na dużych oczkach mieszamy z 3 łyżkami wiórków kokosowych i posypujemy na wierz na biszkopt na śmietanowy krem. Wstawiamy do lodówki na godzinę przynajmniej :) Rada jeśli nie masz na czym postawić przyda ci się biały brystol abo biała tekturka ja użyłam tekturki białej na której miałam ciasto .
nieuchwytna
lalunia
Polecam bo szybkie ,smaczne i lekkie :)