Sposób przygotowania:
Gryczane kluski z pieczarkami
Kluski: Mieszamy obie mąki. Dodajemy jajka, oliwę, łyżeczkę soli i wodę.Mieszamy i zagniatamy ciasto. Formujemy wałki i kroimy na kluseczki. Można ozdobić kluseczki wzorkiem poprzez odciśnięcie na nich widelca. Gotować w lekko osolonej wodzie około 25 minut.Pieczarki: Pieczarki i pora obieramy i kroimy. Dusimy w małej ilości wody pod przykryciem, aż pieczarki nie zrobią się miękkie. Dodajemy masło sól i pieprz do smaku. Na sam koniec dolewamy śmietankę i podgrzewamy. Podajemy posypane pokruszonym serem.
cherry
Darth Vader
Lady Marmolada
Bahus
misia53
Anna555
Ja się naszukałam, znalazłam w Piotrze i Pawle. Podejrzewam że w sklepach ze zdrową żywnością będzie.