monikaw993

monikaw993

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 52]

Bigos

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bigos jest tradycyjną i smaczną polską potrawą.

Bigos Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigos

 

Sposób przygotowania:

Bigos
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą lub wywarem mięsnym i gotujemy na małym ogniu bez przykrycia aż będzie miękka. Na tłuszczu podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę. Następnie pukamy kapustę kiszoną, kroimy na drobno i dodajemy do kapusty słodkiej (gdy będzie już miękka). Dodajemy podsmażoną kiełbasę oraz 2 łyżki przecieru pomidorowego. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy jeszcze przez kilka minut. Najlepszy smak bigos będzie miał następnego dnia, gdy wszystkie składniki przejdą sobą. SMACZNEGO!
Bigos
Kapustę słodką szatkujemy i zalewamy wodą lub wywarem i gotujemy do miękkości.
Bigos
Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu.
Bigos
Dodajemy około 2 łyżki owoców suszonych, np. śliwek.
Bigos
Do kapusty dodajemy około 2 łyżki przecieru pomidorowego.