Sposób przygotowania:
Bigos Eli
Łopatkę obsmażyć na oleju ze wszystkich stron,dodać pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawić solą,pieprzem,przyprawami do mięsa,podlać wodą i dusić do miękkości.Gotowe mięso pokroić w kostkę.Kiełbasę pokrojoną w kostkę przesmażyć w sosie pozostałym z mięsa.Kapustę kiszoną gotować razem z boczkiem wędzonym,zielem angielskim,liściem laurowym i pokrojonymi grzybami.Miękki boczek wyjąć z kapusty i pokroić w kostkę.Poszatkowaną białą kapustę gotować osobno na półmiękko,odlać. Obydwie kapusty połączyć,dodać mięso,kiełbasę z sosem,boczek,koncentrat pomidorowy,wymieszać i dalej gotować.Gdy wszystko się już przegryzie przyprawić do smaku.Gdy jest zbyt rzadki mozna dodać trochę zasmażki.
Smacznego!
Smacznego!
Marika_1961