Sposób przygotowania:
Bigos mazowiecki
Kapustę białą poszatkować, wraz z kwaszoną włożyć do garnka i zalać mocnym rosołem. Dodać kminek, wieprzowinę, wołowinę i pokrojoną w kostkę kiełbasę. Gotować do miękkości mięsa. Posolić, popieprzyć, dodać obrane i pokrojone w kostkę jabłka, obraną i posiekaną włoszczyznę. Dusić jeszcze przez 15 min. Dodać powidła śliwkowe. Dusić, do momentu, aż bigos nabierze ciemnego koloru. Bigos od czasu do czasu mieszać, aby uniknąć przypalenia. Bigos im częściej odgrzewany tym smaczniejszy.
Persik
Bahus
wio
Bahus
teresa.rembiesa
spróbuję z powidłami i pewnie będzie też tak wyborny jak mój więc 5
mar&ola
ile kminku mam dodac (mam tylko mielony) i co to jest woszczyzna ? kupilem taka paczke w sklepie mam tu marchewek kilka .pietruszke korzen i natki troszke, cwierc selera malegoi mala pore. czy to wystarczy? tej kapusty jest sporo i juz sie gotuje a ja PANIKUJE
bo to moj pierwszy bigos w zyciu, :o, a goscie juz zaproszeni. prosze o odpowiedz za ktora z gory serdecznie dziekuje
broda73