MrDziup

MrDziup

Kucharz
[Przepisów: 10]

Bigos paprykowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

trochę inny, smaczny bigosik

Bigos paprykowy

Składniki:

Bigos paprykowy

 

Sposób przygotowania:

Bigos paprykowy
Cebulę obrać, pokroić w piórka i poddusić z pokrojonym w kostkę boczkiem. Gdy lekko się zrumieni dodać pokrojone w kostkę mięso i dusić pod przykryciem. Paprykę umyć, oczyścić, pokroić w paski i dodać do mięsa i dusić pod przykryciem do miękkości. Kiedy papryka zmięknie dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz drobno posiekany czosnek. Wymieszać, zagotować, odstawić. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

bigos papryka