katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Bigos pieczarkowy.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Taki sobie bigosik a może nie bigosik.

Bigos pieczarkowy.

Składniki:

Bigos pieczarkowy.

 

Sposób przygotowania:

Bigos pieczarkowy.
Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Kiełbasę kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę. Podsmażamy. Dodajemy pieczarki i wędlinę, mieszamy i przesmażamy. Dodajemy ziele angielskie, pokrojone w plastry ogórki, podlewamy wodą i chwilę dusimy. Dodajemy koncentrat pomidorowy, mieszamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Tagi:

kielbasa bigos