Sposób przygotowania:
Bigos warszawski
Kapustę kiszoną kroimy i wrzucamy do garnka. Zalewamy wodą i wstawiamy na ogień. W tym czasie kroimy w kostkę boczek i kiełbasę. Rozpuszczamy na patelni łyżkę smalcu i podsmażamy kiełbasę i boczek, które następnie dodajemy do gotującej się kapusty. Dodajemy ziele angielskie, liście laurowe, kminek, pieprz i łyżkę maggi. Jakiś czas gotujemy po czym doprawiamy nasz bigos trzema łyżkami koncentratu pomidorowego. Gotujemy jeszcze jakąś chwilę i podajemy. Czas przygotowania około 60 minut. Smacznego:)
bgs1984
Kathlyn
evita0007
Pyza
pal licho, że warszawski chociaż w życiu nie słyszałam o takie "odmianie" bigosu - ważniejsze dla mnie jest to, że wygląda raczej jak kapuśniak i po godzinie gotowanie kapuśniakiem właśnie jest a nie bigosem. Swoją drogą bardzo lubię kapuśniak :)
evita0007
Mi tez kapusniak przypomina.Dla mnie bigos to musi być konkretnie mięsny hihi ;) Jestem ciekawa jak smakuje legnicki bigos ;)
marzenciak1985