Sposób przygotowania:
Bigos wg kasperki2
Do wody wrzuć: liście, ziele, śliwki, grzyby i warzywko. Zacznij siekać kapustę i wrzuć do wody jak zacznie się gotować. W między czasie nastaw kości aby się ugotowały, odstaw i obierz z mięsa ( na końcu wrzucimy do bigosu ). Zszatkuj całą kapustę, jak zacznie mięknąć ( tu sposób tylko na próbowanie kucharza ), dodaj starte warzywa na grubej tarce buraczkowej. Dodaj do kapusty. Następnie dodaj przyprawy ( kolendrę roztłucz w moździerzu, dodaj pozostałe warzywa i mieszankę wymieszaj dokładnie ), następnie wsyp do kapusty z warzywami. Dokładnie wymieszaj. Wrzuć obrane mięso ( wywaru z kości nie wylewaj, przyda się do zupy kremu dyniowego ), i koncentraty pomidorowe. Wymieszaj dokładnie razem i jeszcze ok 10 min pogotuj pod przykryciem. Jak ostygnie możesz poporcjować i zamrozić lub powkładać do słoików i zawekować. Smacznego
Tit
kasperki2
tak suszone