Sposób przygotowania:
Bigos z białej i kiszonej kapusty
Do garnka wlewamy wodę ( 1 l ) i zagotowujemy. Kapustę czyścimy i kroimy na drobno, posypujemy solą i ugniatamy. Przekładamy do gotującej się wody.
Marchew obieramy i kroimy w kosteczkę, dokładamy do garnka z gotującą się kapustą i gotujemy do miękkości.
Do drugiego garnka z resztą zagotowanej wody wkładamy pokrojoną kiszoną kapustę i gotujemy do miękkości.
Boczek i kiełbasę kroimy w sporą kostkę, obraną z łusek cebulę i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki i wkładamy do pierwszego garnka.
Obie kapusty łączymy ze sobą i dodajemy koncentrat i ketchup, przyprawy i razem gotujemy przez chwilę.
Marchew obieramy i kroimy w kosteczkę, dokładamy do garnka z gotującą się kapustą i gotujemy do miękkości.
Do drugiego garnka z resztą zagotowanej wody wkładamy pokrojoną kiszoną kapustę i gotujemy do miękkości.
Boczek i kiełbasę kroimy w sporą kostkę, obraną z łusek cebulę i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy pokrojone składniki i wkładamy do pierwszego garnka.
Obie kapusty łączymy ze sobą i dodajemy koncentrat i ketchup, przyprawy i razem gotujemy przez chwilę.
Pan Zmieszany