Sposób przygotowania:
Zapiekane naleśniki z soczewicą, serkiem i papryką
Składniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski i miksujemy. Odstawiamy na około 30 minut. W międzyczasie gotujemy soczewicę przez około 15 minut i przekładamy na cedzak. Odstawiamy do ostygnięcia. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę, czosnek, imbir obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki. Następnie na patelnie wkładamy smalec oraz pokrojone warzywa, przesmażamy przez około 5 minut ( trochę zostawiamy do dekoracji ).
Do miski wkładamy składniki na farsz i mieszamy. Naleśniki smarujemy przygotowaną masą i zwijamy w kopertę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy przesmażonymi warzywami oraz serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 15 minut w 200 stopniach.
Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki. Następnie na patelnie wkładamy smalec oraz pokrojone warzywa, przesmażamy przez około 5 minut ( trochę zostawiamy do dekoracji ).
Do miski wkładamy składniki na farsz i mieszamy. Naleśniki smarujemy przygotowaną masą i zwijamy w kopertę. Układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy przesmażonymi warzywami oraz serem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy przez 15 minut w 200 stopniach.
zbysiowa
kuchenny świat