malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Bigos z cukinii duszony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

To jest bardzo ciekawe połączenie składników i smaków. Wybornie smakuje bardzo podgrzany ze świeżym chlebem.

Bigos z cukinii duszony

Składniki:

Bigos z cukinii duszony

 

  • 2 średnie cukinie,
  • 3 laski kiełbasy,
  • 2 cebule,
  • 30 dag pieczarek,
  • 15 pomidorków koktajlowych,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 listki laurowe.

Sposób przygotowania:

Bigos z cukinii duszony
Cukinie kroimy w paski, kiełbasę w kostkę, cebule w piórka, pieczarki w plastry. Przesmażamy na oleju cebule z kiełbasą, i pieczarkami,wrzucamy do garnka. Następnie przesmażamy cukinie również na oleju i dodajemy do reszty, wciskamy czosnek, dodajemy listki, solimy, pieprzymy, dodajemy koncentrat, dusimy 20 minut, przed podaniem wrzucamy pomidorki i chwilę jeszcze dusimy, podajemy gorące.