Sposób przygotowania:
Bigos z cukini Eli
Umyć cukinie(ze skórką) i paprykę.Z papryk wyciąć szypułki i usunąć gniazda nasienne.Cebulę i czosnek obrać.Kiełbasę obrać z osłonek.Cukinie(ze skórką) i kiełbasę pokroić w kostkę.Paprykę pokroić w paski,cebulę w ćwierć krążki,zosnek przecisnąć przez praskę.W dużym garnku rozgrzać olej,wrzucić kiełbasę i chwilę smażyć.Dadać cebulę i czosnek,chwilę przesmażyć razem.Dodać paprykę,cukinię,kostę bulionową,przyprawić papryką słodką,przyprawą do kurczaka,chilli i dusić.Gdy cukinia będzie pół miękka dodać pomidory z puszki pokrojone razem z zalewą i dusić do miękkości cukini.Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku.Smacznego!
góralka
caroline1983
truskawka77