Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Bigos z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Bigos najbardziej smakuje na 2-3 dzień,najlepiej kilkakrotnie odgrzewany.Jest to moja smaczna wersja bigosu z kiszonej kapusty.

Bigos z kiszonej kapusty

Składniki:

Bigos z kiszonej kapusty

 

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • pół kilo łopatki wieprzowej
  • pół kilo dowolnej kiełbasy
  • 30 dag wędzonego boczku
  • sól,pieprz
  • 1 cebula
  • kilka ziarenek ziela angielskiego i pieprzu
  • liść laurowy
  • przyprawa do dań z kapusty i bigosu
  • kilka łyżek przecieru pomidorowego
  • kilka łyżek smalcu

Sposób przygotowania:

Bigos z kiszonej kapusty
Kapustę dokładnie wypłukać,zalać wodą i gotować do miękkości do miękkości.Nadmiar wody odcedzić. Łopatkę umyć i osuszyć,zmielić w maszynce ,następnie przesmażyć kilka minut na odrobinie smalcu.Kiełbasę,boczek i cebulę pokroić w kostkę,również przesmażyć na smalcu.Razem z mięsem przełożyć do kapusty. Dodać przyprawy i przecier pomidorowy,cały czas dusić,często mieszając, aż wszystkie składniki będą miękkie.