Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Bigos z młodej kapustki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny bigos z młodej kapusty z kiełbaską

Bigos z młodej kapustki

Składniki:

Bigos z młodej kapustki

 

  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 cebula średniej wielkości
  • 1 koper włoski (fenkuł)
  • 2 duże marchewki
  • 2 szczypty kminku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1 płaska łyżka soli
  • 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu
  • 1 liść laurowy
  • 5 kulek jałowca
  • 1/3 kostki margaryny
  • 2 laski drobiowej kiełbaski

 

Sposób przygotowania:

Bigos z młodej kapustki
Kapustę poszatkować ,opłukać i wrzucić do garnka z rozgrzaną margaryną.Marchew obrać i pokroić w kostkę, koper włoski obrać z wierzchnich liści i pokroić w piórka- dodać do kapusty.Chwilę smażyć ok. 3-5 minut. Wlać tyle wody ,aby zakryło kapustę. Dodać liść laurowy,owoce jałowca, kminek,majeranek, sól, pieprz świeżo zmielony.Gotujemy bigos go miękkości warzyw.Na samym końcu dodać pokrojoną kiełbaskę i chwilkę trzymać na małym ogniu żeby się podgrzała. W razie potrzeby na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem.

Tagi:

bigos kapusta