Sposób przygotowania:
Bigos z suszonymi borowikami i śliwkami z winem
Suszone grzyby wkładamy do chłodnej wody i moczymy przez 2 godziny. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy pokrojoną kiszoną kapustę, namoczone borowiki, ziele angielskie, listki laurowe i gotujemy przez 1 godzinę, mieszamy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, a kiełbasę na mniejsze kawałeczki. Przekładamy na patelnię i podsmażamy na rozgrzanym smalcu i przekładamy do garnka. Dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy i wlewamy wino.
Gotujemy razem przez 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy miód i mieszamy.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę, a kiełbasę na mniejsze kawałeczki. Przekładamy na patelnię i podsmażamy na rozgrzanym smalcu i przekładamy do garnka. Dodajemy przyprawy, koncentrat pomidorowy i wlewamy wino.
Gotujemy razem przez 30 minut. Pod koniec gotowania dodajemy miód i mieszamy.
robaczek
kuchenny świat
Dziękuję