anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Bigos z suszonymi grzybami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bigos jest świetnym pomysłem na obiad ja najbardziej lubię z mięsem bez kiełbasy ale jeżeli macie można dodać.

Bigos z suszonymi grzybami

Składniki:

Bigos z suszonymi grzybami

 

  • 1 golonko
  • 0.5 kg. Łopatki wieprzowej
  • 200 g. Suszonych grzybów
  • 0.5 kg. kapusty kiszonej i białej
  • wegetariańskie
  • sól
  • pieprz
  • łyżka smalcu
  • 2 łyżki mąki
  • przecier pomidorowy
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku

Sposób przygotowania:

Bigos z suszonymi grzybami
Mięso włożyć do garnka zalać około 1 litrem wody i gotujemy około godziny. Kapustę białą szykujemy i gotujemy około 15 minut odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę dodajemy obie kapusty doprawiamy i gotujemy około 40 minut dodajemy grzyby które warto namoczyć dzień wcześniej. Pod koniec gotowania doprawiamy i dodajemy przecier i czosnek. Na! smalcu szklimy cebulę robimy zasmażkę i dodajemy do bigosu.zagotować.