Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1269]

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Wspaniały smak i aromat. Moja rodzina uwielbia to danie. Nie może go zabraknąć na wigilijnym stole. Polecam gorąco!!!

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem

Składniki:

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos wigilijny z suszonymi grzybami i jałowcem
Kapustę kiszoną drobno siekam. Przekładam do garnka. Wlewam 1 litr wody i zagotowuję. Dodaję przyprawę uniwersalną, liście laurowe, ziele angielskie, kminek oraz jałowiec. Gotuję 15 minut. Grzyby namoczę we wodzie. Kroję na mniejsze kawałki. Dodaję do kapusty. Cebulę kroję w kostkę i szklę na oliwie. Także dodaję do kapusty. Gotuję na małym ogniu 45 minut. Z mąki i masła przygotowuję zasmażkę. Dodaję do bigosu. Mieszam i gotuję 5 minut. Bigos doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.