Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Bigos z żeberkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Dobry bigos to podstawa tradycyjnej polskiej kuchni

Bigos z żeberkami

Składniki:

Bigos z żeberkami

 

 

Sposób przygotowania:

Bigos z żeberkami
Żeberka umyć, osuszyć, pokroić i obrumienić na smalcu wraz z posiekaną cebulą. Następnie oprószyć solą i pieprzem, podlać wodą i dusić do miękkości. Kapustę włożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, dodać ziele angielskie i liście laurowe, gotować około 40 minut. Miękkie żeberka obrać z kości, pokroić na kawałki i włożyć do kapusty razem z ketchupem i koncentratem pomidorowym. Przyprawić do smaku. Podawać z pieczywem.