eliza135

eliza135

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 164]

Bigosik na lato

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
  • KALORIE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Najlepiej jeść go na ciepło z dodatkiem bułki lub chleba..Wszyscy się nim zajadają zwłaszcza w czasie obiadu z dodatkiem ziemniaków.

Bigosik na lato Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigosik na lato

 

Sposób przygotowania:

Bigosik na lato
Kapustę ,kroimy zalewamy małą ilością wody i gotujemy. Marchew obieramy i trzemy na tarce o grubych oczkach, wrzucamy do gotującej się kapusty. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę przysmażamy na margarynie ,następnie kroimy w kostkę kiełbasę i boczek. dajemy do cebulki .Razem przysmażamy.Ugotowaną kapustę wraz z marchewką odcedzamy z wody, wkładamy przysmażoną cebulkę z kiełbaską i boczkiem dusimy.Pod koniec gotowania dodajemy pokrojone pomidory. Doprawiamy solą i pieprzem i dusimy aż się pomidory rozgotują,.smacznego.
Bigosik na lato
kapustę gotujemy w małej ilości wody z pół godziny
Bigosik na lato
cebulę wraz z kiełbasą i boczkiem obsmażamy na margarynie
Bigosik na lato
mieszamy razem z kapustą i doprawiamy przyprawami
Bigosik na lato
na koniec kroimy pomidory i dusimy do miękkości