ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Bigosik z parówkami i cukinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybki, zdrowy obiad dla każdego.

Bigosik z parówkami i cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bigosik z parówkami i cukinią

 

  • 4 cienkie parówki
  • 8 pieczarek
  • 1 cukinia
  • 1 duża cebula
  • oliwa
  • przecier pomidorowy
  • garść makaronu tortellini (z grzybami)
  • pół opakowania makaronu świderki
  • sól
  • pieprz
  • tabasco

 

 

Sposób przygotowania:

Bigosik z parówkami i cukinią
Cebulę siekamy drobno, parówki kroimy w plasterki. Smażymy cebulę z parówkami na oliwie na małym ogniu. Obieramy pieczarki, kroimy je w kawałki i wrzucamy do smażącej się cebuli z parówkami. Cukinie obieramy ze skórki, przekrawamy na pół, wyjmujemy i wyrzucamy miąższ. Ścieramy cukinie na tarce o grubych oczkach, wrzucamy na patelnię, solimy i dusimy aż wszystkie warzywa zmiękną. Makarony gotujemy w osolonej wodzie w osobnych garnkach. Ugotowane mieszamy razem i wykładamy na talerze. Bigosik doprawiamy przecierem pomidorowym, pieprzem i 5 kroplami tabasco. Układamy na makaronie. Smacznego!
Bigosik z parówkami i cukinią
Drobno posiekaną cebulę i pokrojone w krążki parówki smażymy na oliwie.
Bigosik z parówkami i cukinią
Cukinie wydrążamy z pestek i ścieramy na tarce o grubych oczkach.
Bigosik z parówkami i cukinią
Do smażących się parówek z cebulą dokładamy pokrojone w kawałki pieczarki.
Bigosik z parówkami i cukinią
Na koniec dodajemy potartą cukinię i wszystko dusimy razem.