Sposób przygotowania:
Biszkopcik
Ubijamy białka dodając cukier. Dodajemy żółtka i nadal ubijamy.
następnie dodajemy mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy ciasto i przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 25 minut. Po ostudzeniu dzielimy na pół.
Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Studzimy. Miękką margarynę ucieramy na puszysta masę. Dodajemy ostudzone mleko z cukrem. mleko w proszku i nadal ucieramy.
Biszkopt przekładamy masą. Polewamy gotową polewą np. czekoladową.
następnie dodajemy mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy ciasto i przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 25 minut. Po ostudzeniu dzielimy na pół.
Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Studzimy. Miękką margarynę ucieramy na puszysta masę. Dodajemy ostudzone mleko z cukrem. mleko w proszku i nadal ucieramy.
Biszkopt przekładamy masą. Polewamy gotową polewą np. czekoladową.