glam89

glam89

Kucharz
[Przepisów: 17]

Biszkopcik

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kakaowy biszkopt przekładany masą

Biszkopcik

Składniki:

Biszkopcik

 

 

  • Masa mleczna:
  • 1/2 szkl mleka
  • 3/4 szkl cukru
  • 25 dag margaryny
  • 2 szkl mleka w proszku
  • 2 opakowania cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Biszkopcik
Ubijamy białka dodając cukier. Dodajemy żółtka i nadal ubijamy.
następnie dodajemy mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy ciasto i przekładamy do formy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez ok 25 minut. Po ostudzeniu dzielimy na pół.
Mleko zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Studzimy. Miękką margarynę ucieramy na puszysta masę. Dodajemy ostudzone mleko z cukrem. mleko w proszku i nadal ucieramy.
Biszkopt przekładamy masą. Polewamy gotową polewą np. czekoladową.