Sposób przygotowania:
Biszkopcik z kremem i polewą
Jajka oddzielamy. Białka ubijamy na sztywno po czym dodajemy cukier. Do żółtek dodajemy mąki z proszkiem do pieczenia i kakao. Składniki mieszamy delikatnie z pianą z białek. Biszkopt przelewamy do prostokątnej formy. Pieczemy 30 min. W podobny sposób przygotowujemy biszkopt jasny. Biszkopt ciemny przekrawamy. Kawę zaparzamy w pół szklanki wody. Studzimy. Ponczujemy ciemne ciasto. Z jasnego biszkoptu kieliszkiem wykrawamy krążki. Śmietanę przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Połowę wykładamy, układamy biszkopciki i polewamy polewą czekoladową. Wykładamy resztę kremu. Przykrywamy ciemnym biszkoptem. Polewa czekoladowa; Wszystkie składniki mieszamy prócz mleka w proszku. Gotujemy. Zestawiamy z ognia. Dodajemy mleko w proszku. Studzimy.