Sposób przygotowania:
Biszkopt a'la kinder pingui
Do ubitych na sztywno białek dodawać powoli, stale miksując, najpierw cukier, potem żółtka. Kakao, obie mąki, proszek do pieczenia zmieszać razem, przesiać, dodać do masy z jajek, zmiksować na jednolitą masę, wylać na brytfannę i piec 20 minut w 180st. Wiórki gotować z mlekiem na małym ogniu aż mleko odparuje, ostudzić i utrzeć z 200g masła oraz 2 łyżkami cukru pudru. Wstawić do lodowki żeby zgęstniało. Biszkopt podzielić na 2 blaty, jeden włożyć na spód brytfanny z powrotem, przełożyć masą kokosową oraz dżemem z czarnej porzeczki, położyć drugi blat. Na wierzch posypać płatki migdałowe oraz poukładać pokrojone winogrona, zalać chłodną tężejącą galaretką agrestową, wstawić ciasto do lodówki na całą noc. Zamiast galaretki i owoców polecam także zrobić polewę czekoladową. Obie opcje sa pyszne.