zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Biszkopt cappuccino

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

znakomity biszkopt cappuccino

Biszkopt cappuccino

Składniki:

Biszkopt cappuccino

 

  • 6 jaj
  • 170g maki
  • 200g cukru pudru
  • 5g proszku do pieczenia
  • 30ml octu
  • 2 opakowania waniliowego budyniu
  • 0,75l mleka
  • 25dag masla
  • 10dag rodzynek i wiorkow
  • bita smietana sniezka
  • 9g zelatyny
  • 28lyzeczek cappuccino

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt cappuccino
Bialka ubijac na piane,stopniowo dodajac cukier puder i po jednym zoltku, pod koniec dodac make z proszkiem do pieczenia i ocet.Wylac ciasto na duza blache,natluszczona i wysypana bulka tarta.Piec w 180st. 30min. Po wystygnieciu przekroic na 2 warstwy.Ugotowac 2 budynie w 0,5l mleka i ostudzic.Margaryne utrzec na puch i stopniowo dodawac budyn.Na koniec wrzucic bakalie i wymieszac.Przelozyc mase biszkopt.Pozostale mleko zagotowac i rozpuscic w nim cappuccino,wystudzic.Zmiksowac z bita smietana w proszku,dodac rozpuszczona w wodzie zelatyne.Wylozyc na wierzch ciasta

Tagi:

mak biszkopt