Sposób przygotowania:
Biszkopt cappuccino.
Ubić białka na sztywną pianę,stopniowo dodawać małymi partiami cukier puder.Cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku a na koniec mąkę z proszkiem do pieczenai i ocet.Wszystkie składniki (to ważne) dodajemy stopniowo w małych ilościach nie przerywając ubijania i miezsamy zawsze w jedną stronę.Wylać ciasto na dużą blachę,natłuszczoną i posypaną bułką tartą i piec ok 30 minut w temp.180 stopni.Po wystygnięciu przekroić wzdłuż na dwie warstwy. Ugotować 2 budynie w 0,5 l mleka ,ostudzić.Margarynę utrzeć na puch i stopniowo dodawać budyń.Na koniec wrzucić bakalie i wymieszać.Przełożyć masą biszkopt. Zagotować szklankę mleka i rozpuścić w niej cappuccino,wystudzić.Zmiksować z bitą śmietaną w proszku .Dodać żelatynę rozpuszczoną w 0,5 szklanki gorącej wody i ostudzoną.Włożyć na wierzch ciasta,rozsmarować.Smacznego
Ja udekorowałam wiórkami kokosowymi i słodkim kakao.
Ja udekorowałam wiórkami kokosowymi i słodkim kakao.
luna
yola
kinga
marietta
iwi69
yola
Ciasto wyszło super!! Dzięki za przepis,na pewno jeszcze nie raz go zrobię.