Sposób przygotowania:
Biszkopt jogurtowo-rabarbarowy
Upiec biszkopt.Jajka ubic na puch.Dodawac potem na zmiane po lyzce maki i cukru ciagle ubijajac.Mozna dodac proszku do pieczenia.Do nagrzanego na 170 st.piekarnika na 20 min.Najlepiej upiec dzien wczesniej.
Jogurt ubic z cukrem pudrem i wanilia.Dodac zelatyne-jak na opakowaniu.Wylac na biszkopt.Niech stezeje.
Rabarbar obrany,pokrojony na kawalki zagotowac z cukrem.Jak sie rozgotuje ,troche ostudzic i wymieszac z zelatyna-jak na opakowaniu.Zimny,wlac na jogurt.Wstawic do lodowki.Jak masy stezeja podawac np.z bita smietana.
Jogurt ubic z cukrem pudrem i wanilia.Dodac zelatyne-jak na opakowaniu.Wylac na biszkopt.Niech stezeje.
Rabarbar obrany,pokrojony na kawalki zagotowac z cukrem.Jak sie rozgotuje ,troche ostudzic i wymieszac z zelatyna-jak na opakowaniu.Zimny,wlac na jogurt.Wstawic do lodowki.Jak masy stezeja podawac np.z bita smietana.
luna
góralka