BSz

BSz

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 225]

Biszkopt Kubuś

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Jak ja lubię to ciasto .Jest takie pyszne ! Mniam!

Biszkopt Kubuś Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt Kubuś

 

  • 6 szt jajka
  • 1 szkl mąka tortowa
  • 1 szkl cukier
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 butelka soku kubuś marchewkowo-bananowego
  • 3/4 kostki margaryny
  • 2-3 łyżki cukru
  • 250 ml śmietany kremowej 30%
  • 2 torebki śnieżki
  • 2 op herbatnikow petit bery
  • 3 op budyniu śmietankowego
  • 2 łyżeczki żelatyny

Sposób przygotowania:

Biszkopt Kubuś
Z podanych składników pieczemy biszkopt . Kubusia gotujemy razem z cukrem . 1/2 szklanki odlewamy . Budynie mieszamy z zostawionym sokiek i wlewamy do gotującego się soku w garnku , cały czas mieszając , aż zgęstnieje . Dodajemy margarynę i mieszamy do jej całkowitego rozpuszczenia . Na biszkopt wylewamy masę . Masa musi ostygnąć całkowicie . Śmietankę ubijamy mikserem , wsypujemy Śnieżkę oraz wlewamy rozpuszczoną w wodzie żelatynę . Na zimną masę z Kubusia wykładamy bitą śmietanę . Na śmietanie układamy biszkopty , polewamy polewą czekoladową , obsypujemy wierzch wiórkami kokosowymi . Ciasto wkładamy do lodówki , jest najlepsze na drugi dzień .
Biszkopt Kubuś
Masę ugotowaną na kubusiu wykładamy na upieczony biszkopt .
Biszkopt Kubuś
na ostudzoną masę wykładamy ubitą śmietankę .
Biszkopt Kubuś
Układamy na wierzchu herbatniki petitki .
Biszkopt Kubuś
Wierzch ciasta polewamy polewą i sypiemy wiórki kokosowe .