Sposób przygotowania:
Biszkopt przekładany masą
BISZKOPT: Jajka ważymy,wbijamy do miski i ubijamy razem z cukrem na puszystą masę.Dodajemy mąkę wymieszaną razem z proszkiem do pieczenia i wszystko razem dokładnie mieszamy łopatką lub drewnianą łyżką.Blaszkę o wymiarach 25x40 cm smarujemy tłuszczem i wykładamy papierem do pieczenia lub pergaminem.Na przygotowaną blaszkę wylewamy ciasto równomiernie smarując.Pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach,Po upieczeniu cisto wykładamy na tacę i studzimy.Po ostudzeniu biszkopt przekrawamy na 2 równe krążki. MASA BUDYNIOWA Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu.Studzimy.1/2 kostki margaryny ucieramy,dodając po łyżce przestudzonego budyniu na gładką masę MASA Z GALARETKĄ Galaretkę rozpuszczamy w 1/2 litra wrzątku.Odstawiamy do stężenia.Kostkę margaryny ucieramy na gładką masę.Gdy galaretka stężeje,dodajemy ją powoli do utartej margaryny i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. SKŁAD CIASTA Biszkopt - dżem z czarnej porzeczki - masa budyniowa - biszkopt - masa z galaretką