Sposób przygotowania:
Biszkopt w mojej wersji z delicjami
Przygotować wszystkie składniki na ciasto. W pierwszej kolejności należy upiec biszkopt w sposób następujący: sparzyć jajka, białka oddzielamy od żółtek, następnie ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli, w kolejnym etapie stopniowo dodajemy cukier waniliowy oraz żółtka i całość jeszcze chwilę miksujemy. Mąkę tortową i proszek do pieczenia mieszamy z budyniami, dodajemy do masy jajecznej, mieszamy wszystko łyżką na gładką masę. Ciasto biszkoptowe wykładamy do nasmarowanej tłuszczem blaszki. Pieczemy około 40 minut w temperaturze około 180-190 st. C. Wyjmujemy biszkopt i studzimy. Wykonujemy masę śmietankową: 3 łyżki żelatyny rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i ostudzoną żelatynę. Na biszkopt wykładamy słoiczek dżemu z czarnej porzeczki następnie masę śmietankową.Na to wykładamy delicje w dowolnym smaku. Na masie śmietankowej układamy herbatniki, smarujemy je masą krówkową i robimy wzorek z polewy czekoladowej przygotowanej według przepisu podanego na opakowaniu.