Sposób przygotowania:
Biszkopt z ananasem
Jajka dobrze ubic z cukrem i cukrem waniliowym, nastepnie dodawac po lyzce maki, dalej ubijajac. Na koniec wlac aromat, wymieszac. Na srednia blaszke wylozona papierem do pieczenia wlac ciasto i piec ok.30 min. w temp.160°C. Odlany sok z ananasa wlac do garnuszka, dodac szklanke mleka i 2 lyzki cukru (bez obawy, bedzie wygladalo troche dziwnie-jakby zwarzone, ale pozniej mamy pyszny krem), zagotowac i wlac budynie rozmieszane w reszcie mleka. Gotowy budyn odstawic do ostudzenia. Maslo ubic z cukrami wanil. dodawac po lyzce budyniu o temp. pokojowym i dalej ubijac. Biszkopt posmarowac najpierw dzemem a nastepnie kremem (odlozyc 2 lyzki na posmarowanie bokow ciasta). Na krem wylozyc krazki ananasu i plasterki mandarynek. Na ciasto wylac Tortengus(ktory zrobilam na soku z mandarynek) lub krzepnaca galaretke. Odstawic do lodowki.
eli_555
wedith1
Jojo
elzbieta8960
Anula
asia77
Natala1210
misia53
luna
:)) Dzisiaj serwuje drozdzowe z jagodami i malinami, po ananasku ani sladu.