Sposób przygotowania:
Biszkopt z ananasem i galaretką
Galaretki rozpuścić w wodzie według przepisu na opakowaniu. Żółtka z cukrem ubić na parze na gęstą puszystą masę, do trzykrotnego powiększenia swojej objętości. Zdjąć z ognia i ubijać do ostudzenia. Następnie przesiać obie mąki, wsypać do masy, wlać wodę z sokiem z cytryny, delikatnie wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek. Wylać ciasto do wyłożonej pergaminem i posmarowanej tłuszczem dużej blaszki, włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 10 minut. Śmietanę ubić ze śmietan-fixsem, cukrem pudrem, cukrem waniliowym i wyłożyć na ostudzony biszkopt. Na śmietanę wyłożyć osączone z syropu ananasy, zalać tężejącą galaretką. Odłożyć do lodówki do stężenia.