Sposób przygotowania:
Biszkopt z delicjami
BISZKOPTY: 3 białka ubijać do puszystości, dodać 3 łyżki cukru i nadal ubijać. Gdy powstanie puszysta, gęsta piana, dodać 3 żółtka i mieszać na najmniejszych obrotach. Następnie 3 łyżki mąki wymieszać z 1,5 łyżeczką proszku do pieczenia i wmieszać łyżką. Tak powstałe ciasto przelać na brytfannę wysmarowaną masłem i upiec biszkopt. Piec 25 minut w 180 st. To samo uczynić z drugą połową składników i upiec drugi biszkopt. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu z podwójnej porcji, odstawić do stężenia.MASA: Z pół litra mleka odlać trochę, większą część zagotować, a do mniejszej dać: mąki, jajko i cukier oraz cukier wanilinowy i rozpuścić. Gdy mleko będzie się gotować wlać rozpuszczone w mleku składniki i mieszać aż zgęstnieje. Odstawić do zimna. Gdy będzie budyń zimny, margarynę utrzeć, i dodawać po trochu budyniu. Na koniec dodać kieliszek spirytusu. Tak powstanie nam wspaniała masa. Jeden z biszkoptów przełożyć połową masy. Na masę dać obok siebie jedna koło drugiej ciasta delicje. Następnie przełożyć odrobiną masy. Zabezpieczyć ciasto na około i wylać na to lekko tężejącą galaretkę. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Następnie na galaretkę wyłożyć trochę pozostałej masy i dać na to drugi biszkopt. Na wierzch górnego biszkopta dać odrobinę pozostałej masy i posypać posypką cukierkową.
Natala1210
gosia47-47
dziękuję :D jest naprawdę dobre :D polecam wypróbować :D