Sposób przygotowania:
Biszkopt z galaretką
CIASTO: Białka ubić na sztywną . Później dodać do tego cukier, oraz żółtka. Do tego wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dać na blachę i upiec.
MASA: szklankę mleka zagotować w garnku, a w drugiej szklance, wymieszać wszystkie składniki oprócz masła. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobione składniki w mleku. Ugotowany krem ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego kremu.
Na ciasto dać trochę masy, później dać na to biszkopty wymoczone w rumie, na to ponownie masę. Później obrobić ładnie placek masą i zalać go tężejącą pomału galaretką.
MASA: szklankę mleka zagotować w garnku, a w drugiej szklance, wymieszać wszystkie składniki oprócz masła. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobione składniki w mleku. Ugotowany krem ostudzić. Masło utrzeć i dodawać po łyżce ziemnego kremu.
Na ciasto dać trochę masy, później dać na to biszkopty wymoczone w rumie, na to ponownie masę. Później obrobić ładnie placek masą i zalać go tężejącą pomału galaretką.