Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami
Brytfannę wyłożyć papierem śniadaniowym lub folią spożywczą. Dać na folię jabłka i posypać cukrem wanilinowym. BISZKOPT: Białka ubić na sztywno. Dodać cukier. Ubijać dalej do uzyskania sztywnej piany. Następnie dodać żółtka i wymieszać z pianą na małych obrotach miksera. Następnie przesiać przez sito mąką z proszkiem do pieczenia i wymieszać łyżką. Przelać masę na jabłka i piec przez 30 minut w 180 st. Po tym czasie wyłożyć z piekarnika i odczekać aż się ciasto ostudzi. Gdy będzie zimne przełożyć na deskę lub stolnicę górą do dołu (biszkopt ma być na dole).MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozpuścić budynie. Wlać do gotującego się mleka. Zagotować. Posypać cukrem wanilinowym. Odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po trochu budyniu. Można dodać także kieliszek spirytusu. Taką masą wyłożyć na jabłka. Dać do ostudzenia i stężenia masy. Na koniec polać roztopioną w łyżce masła i 3 łyżkach mleka czekoladą. Posypać startymi 3-4 kostkami czekolady.