Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Biszkopt z jabłkami 6

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przepis mam od koleżanki, wypróbowałam go i polecam

Biszkopt z jabłkami 6 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z jabłkami 6

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z jabłkami 6
Biszkopt Białka oddzielić od żółtek. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodawać stopniowo domasy żółtkowej, wymieszać. Z białek ubić pianę na sztywno, delikatnie wmieszać do masy żółtkowej. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy(25x40). Piec w 175 stop.przez ok.30 minut. MASA Wlać wodę do garnka, dodać cukier, zagotować. Jabłka obrać, wydrążyć gniazda nasienne, przecisnąć przez kratkę do sałatki, powstanie równa krateczka. Wrzucić jabłka na syrop, gotować kilka minut. Budynie śmietankowe rozmieszać w 0,5 szkl wody, wlać na gotujące się jabłka, zagotować na wolnym ogniu często mieszając. Gorącą masę z jabłek wyłożyć na biszkopt. Kroić ciasto po ostygnięciu.
Biszkopt z jabłkami 6
Jabłka za pomocą krateczki pokrojone w kosteczkę, dodane do syropu
Biszkopt z jabłkami 6
Do ugotowanych jabłek,został dodany budyń waniliowy
Biszkopt z jabłkami 6
Z przygotowanych składników,został upieczony biszkopt
Biszkopt z jabłkami 6
Ciasto biszkoptowo,jabłkowe gotowe do pokrojenia