Sposób przygotowania:
Biszkopt z kolorową galaretką
Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na 2 blaszki wyłożone folią aluminiową, posmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 170 stopni na złoty kolor. Galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w połowie przeznaczonej wody, wylać na głębokie talerze i pozostawić do zakrzepnięcia. Następnie pokroić w kosteczkę. W 1/2 szklanki mleka rozpuścić żelatynę, resztę mleka zagotować, dodać cukier puder, cukier waniliowy, wlać żelatynę, wymieszać. Ostudzić. Do zimnego wsypać pokrojoną galaretkę, przyprawić do smaku sokiem z cytryny, wyłożyć na biszkopt , wyrównać i przykryć drugim biszkoptem.