beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Biszkopt z kremem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Smacznie bo cappuccinowo :):):)

Biszkopt z kremem

Składniki:

Biszkopt z kremem

 

  • Biszkopt:
  • 6 jajek
  • 1,5 szklanki mąki (w tym 2 łyżki kakao)
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • Krem:
  • 3 łyżki kawy cappuccino
  • 3 szklanki mleka
  • 2 budynie śmietankowe
  • 1,5 kostki margaryny
  • Ponadto:
  • dowolny dżem
  • poncz kawowy do nasączenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem
Z podanych składników upiec biszkopt. Ugotować budyń dodając 2 łyżki cukru więcej niż w przepisie na opakowaniu. Do ostudzonego budyniu dodać margarynę i utrzeć na jednolitą masę. Następnie do masy dodać trzy łyżki cappuccino (można więcej). Ciasto przekroić na pół. Spodnią część ciasta lekko nasączyć ponczem (0,5 l zaparzonej kawy posłodzonej i wystudzonej). Posmarować dżemem i wyłożyć krem. Przykryć drugą połową ciasta. Także nasączyć. Polać polewą czekoladową i udekorować. Schłodzić.