Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem budyniowym i marmoladą
Białka ubijamy na sztywno, dodajemu cukier i żółtka. Przesiewamy mąkę z proszkiem i mieszamy. Wylewamy ciasto do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy prze ok. 30-40 min w 160-180 stopniach.
Z mleka, cukru waniliowego i obu rodzaji mąki gotujemy budyń. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę. Stopniowo dodajemy ostudzony budyż, ciągle ucierając.
Po wystygnięciu ktoimy biszkopt na dwie części. Na jedną część kładziemy 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy drugim biszkoptem. Smarujemy całość marmoladą i kładziemy pozostały krem. Polewamy polewą lub posypujemy kakao.
Z mleka, cukru waniliowego i obu rodzaji mąki gotujemy budyń. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na pulchną masę. Stopniowo dodajemy ostudzony budyż, ciągle ucierając.
Po wystygnięciu ktoimy biszkopt na dwie części. Na jedną część kładziemy 2/3 kremu budyniowego i przykrywamy drugim biszkoptem. Smarujemy całość marmoladą i kładziemy pozostały krem. Polewamy polewą lub posypujemy kakao.