rozanka

rozanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Biszkopt z kremem Karpatka i borówką:)

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajne szybkie i smaczne ciasto

Biszkopt z kremem Karpatka i borówką:)

Składniki:

Biszkopt z kremem Karpatka i borówką:)

 

  • 5 jaj
  • szczypta soli
  • 1szkl.cukru pudru
  • 1szkl.mąki
  • 2 łyżki soku z cytryny(soku z ananasa,wody gazowanej)
  • aromat
  • 2 łyżki proszku do pieczenia
  • 250g borówki
  • krem karpatka
  • masło i bułka tarta do wysmarowania i wysypania blaszki
  • mleko(do kremu)

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem Karpatka i borówką:)
Żółtka oddzielić od białek.Do żółtek dodać cukier i zmiksować na gładką masę.Następnie dodać mąkę,proszek do pieczenia.Gdy masa zgęstnieje dodajemy sok z cytryny lub inny płyn jaki mamy,aromat.Białka z dodatkiem soli ubić na sztywną pianę i połączyć z resztą ciasta.Wylać na blaszkę wysmarowaną masłem i wysypaną bułką tartą.Piec 30 min w piekarniku nagrzanym do 170st.C.Sprawdzić patyczkiem jeśli jest suchy wyjąć ciasto z piekarnika i ostudzić.Przyrządzić krem wg opisu na opakowaniu i wyłożyć na zimne ciasto,Na wierzch wysypać umyte borówki i wstawić do lodówki.