Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremówką
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i nadal ubijać do uzyskania twardej piany. Następnie dodawać żółtka. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Wsiać do miski z pianą i wymieszać łyżką. Całość przelać do brytfanny i piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć i przekroić wzdłuż na pół jak będzie już letni. MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej części rozpuścić wszystkie składniki prócz margaryny i cukru. Wlać mleko z rozmąconymi składnikami do gotującego się mleka i mieszać aż zrobi się budyń. Ostudzić. Margarynę zmiksować z cukrem. Dodawać po trochu zimnego budyniu. Przełożyć masę na dolną część biszkopta. Śmietanę ubić a następnie dodać do niej cukier puder. Ubitą i wymieszaną pianę przełożyć na placek z masą. Wyrównać. Przykryć górną częścią biszkopta. Posypać cukrem pudrem. Całość włożyć na godzinę do lodówki. Smacznego.