Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy cukier, żółtka i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Zimny biszkopt przekrawamy na dwie części. Masa: Dwie szklanki mleka rozrabiamy z mąką i jajkami (można ubić mikserem). Jedną szklankę mleka zagotowujemy z kostką margaryny, cukrem waniliowym i cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobioną mąkę z jajkami, mlekiem i mieszamy gotując na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy drugim. Ciasto wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem.