gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Biszkopt z masą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie ciasto biszkoptowe z masą...

Biszkopt z masą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z masą

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitej piany dodajemy cukier, żółtka i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy na wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą blachę. Pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 stopni. Zimny biszkopt przekrawamy na dwie części. Masa: Dwie szklanki mleka rozrabiamy z mąką i jajkami (można ubić mikserem). Jedną szklankę mleka zagotowujemy z kostką margaryny, cukrem waniliowym i cukrem. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobioną mąkę z jajkami, mlekiem i mieszamy gotując na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Gorącą masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy drugim. Ciasto wstawiamy do lodówki. Przed podaniem ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Biszkopt z masą
Pieczemy biszkopt. Przestudzony przekrawamy na dwie części.
Biszkopt z masą
Masa: Dwie szklanki mleka rozrabiamy z mąką i jajkami (można ubić mikserem). Jedną szklankę mleka zagotowujemy z kostką margaryny
Biszkopt z masą
Masa: Dwie szklanki mleka rozrabiamy z mąką i jajkami (można ubić mikserem). Jedną szklankę mleka zagotowujemy z kostką margaryny
Biszkopt z masą
Masa: Dwie szklanki mleka rozrabiamy z mąką i jajkami (można ubić mikserem). Jedną szklankę mleka zagotowujemy z kostką margaryny