Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą adwokatową z posypką orzechową
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Zmniejszyć obroty miksera i delikatnie utrzeć żółtka.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką wmieszać do masy jajecznej. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec około 20 min w 180 st. 2 szklanki mleka zagotować. Osobno w jednej szklance mleka rozpuścić obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy.
Zalać na gotujące mleko ciągle mieszać żeby się nie przypaliło. Gdy zgęstnieje ściągnąć z ognia i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po łyżce zimnego kremu aż do wykończenia.
Gdy masa będzie szklista dodać adwokat. Zimny placek posmarować dżemem, a następnie wyłożyć masę adwokatową.
Wierzch posypać orzechami.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i łyżką wmieszać do masy jajecznej. Formę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
Piec około 20 min w 180 st. 2 szklanki mleka zagotować. Osobno w jednej szklance mleka rozpuścić obie mąki, żółtka oraz cukier wanilinowy.
Zalać na gotujące mleko ciągle mieszać żeby się nie przypaliło. Gdy zgęstnieje ściągnąć z ognia i wystudzić. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po łyżce zimnego kremu aż do wykończenia.
Gdy masa będzie szklista dodać adwokat. Zimny placek posmarować dżemem, a następnie wyłożyć masę adwokatową.
Wierzch posypać orzechami.