pusieczek2@wp.pl

pusieczek2@wp.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 81]

Biszkopt z masą rabarbarową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

biszkopt z tą masą zawsze gości w moim domu jak tylko jest rabarbar

Biszkopt z masą rabarbarową

Składniki:

Biszkopt z masą rabarbarową

 

  • 1 biszkopt
  • 1,5 kg rabarbaru
  • 15dag cukru
  • 1cukier waniliowy
  • 250 dag dżemu malinowego
  • 1 galaretka malinowa lub truskawkowa
  • 250ml śmietany kremówki 30%
  • 6łyżek cukru pudru
  • 3 łyżki żelatyny
  • 1/2 szkl.wody

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą rabarbarową
Biszkopt podzielić na dwie części.Obrany rabarbar kroimy w cienkie plasterki,wkładamy do rondelka, zasypujemy cukrem i cukrem waniliowym.Jak rabarbar wypuści sok gotujemy do momentu rozgotowania.Wcześniej namoczoną żelatynę w 1/2 szkl.zimnej wody dodajemy do gorącego rabarbaru,dokładnie mieszamy.Dodajemy również suchą galaretkę i dżem.Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno(,aby się dobrze ubiła musi być zimna)i mieszamy z masą rabarbarową zaraz po jej skrzepnięciu!!,ostudzić,by krem stał się bardziej gęsty.Biszkopt,masa rabarbarowa,biszkopt.Górę placka udekorować bitą śmietaną i płatkami czekoladowymi.

Tagi:

biszkopt