Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą czekoladową i truskawkam
Przygotować 2 biszkopty osobno.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia (przy ciemnym biszkopcie mąkę wymieszanąz proszkiem i kakao), dodać ostudzonąroztopioną margarynę cały czas miksując.
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, rozsmarować delikatnie cisato, piec każdy biszkopt w temperaturze 160 stopni ok 15-20 minut.
Wystudzone ciata przekroić na połowę wzdłuż. Truskawki pokroić w plasterki.
Przygotować masę. rozpuścić w rondelku śmietankę, doprowadzić do wrzenia, dodać rozdrobnioną czekoladę, gotować na minimalnym ogniu aż do rozpuszczenia czekolady (masa zgęstnieje).
Na przygotowany jasny biszkopt ułożyć masę, truskawki, przykryć ciemnym biszkoptem, ponownie masa, truskawki itd:) Schłodzić w lodówce na kilka godzin
Udekorować bitą śmietaną, tuskawkami i serduszkami z czekolady.:)
Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, mąkę wymieszanąz proszkiem do pieczenia (przy ciemnym biszkopcie mąkę wymieszanąz proszkiem i kakao), dodać ostudzonąroztopioną margarynę cały czas miksując.
Na blachę wyłożyć papier do pieczenia, rozsmarować delikatnie cisato, piec każdy biszkopt w temperaturze 160 stopni ok 15-20 minut.
Wystudzone ciata przekroić na połowę wzdłuż. Truskawki pokroić w plasterki.
Przygotować masę. rozpuścić w rondelku śmietankę, doprowadzić do wrzenia, dodać rozdrobnioną czekoladę, gotować na minimalnym ogniu aż do rozpuszczenia czekolady (masa zgęstnieje).
Na przygotowany jasny biszkopt ułożyć masę, truskawki, przykryć ciemnym biszkoptem, ponownie masa, truskawki itd:) Schłodzić w lodówce na kilka godzin
Udekorować bitą śmietaną, tuskawkami i serduszkami z czekolady.:)
caroline1983