Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą i karmelem
Z 2/3 składników na biszkopta przygotować biszkopta białego,a z reszty ciemnego ( z dodatkiem kakao) Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Żelatynę przygotować w o,5 szklanki wody,a następnie ostudzić. Śmietanę ubić na najwyższych obrotach. Gdy będzie puszysta dodać cukier puder i powoli wlewać zelatynę cały czas miksująć. Jasnego biszkopta przeciąc na pół. Jasnego biszkopta posmarować masa, przyłożyć ciemnym, znów posmarowac i przyłożyć jasnym. Cukier rozpuścić z wodą, a kiedy zacznie twardniec wlać sok z cytryny i wrzucic orzechy drobno pokrojone- w razie potrzeby dodać wiecej soku z cytryny. Gdy karmel będzie jeszcze płynny wylac na biszkopt.