Sposób przygotowania:
Biszkopt z wiśniami
Do naczynia żaroodpornego wsypać cukier, wbić całe jajka, dodać wanilię.
Ustawić na małym ogniu na siatce ochronnej i ubijać, aż masa zgęstnieje.
Nastepnie odstawić i ubijać do zupełnego ostudzenia masy.
Dodać sok i otartą skórke z cytryny, wsypać mąkę, lekko wymieszać.
Wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką, posypać wiśniami.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.
Piec około 45 minut.
Podawać z bitą śmietaną.
Ustawić na małym ogniu na siatce ochronnej i ubijać, aż masa zgęstnieje.
Nastepnie odstawić i ubijać do zupełnego ostudzenia masy.
Dodać sok i otartą skórke z cytryny, wsypać mąkę, lekko wymieszać.
Wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką, posypać wiśniami.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.
Piec około 45 minut.
Podawać z bitą śmietaną.