jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Biszkopt z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

biszkopt z wiśniami polecany na niedzielny podwieczorek

Biszkopt z wiśniami

Składniki:

Biszkopt z wiśniami

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z wiśniami
Do naczynia żaroodpornego wsypać cukier, wbić całe jajka, dodać wanilię.
Ustawić na małym ogniu na siatce ochronnej i ubijać, aż masa zgęstnieje.
Nastepnie odstawić i ubijać do zupełnego ostudzenia masy.
Dodać sok i otartą skórke z cytryny, wsypać mąkę, lekko wymieszać.
Wylać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej tartą bułką, posypać wiśniami.
Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika.
Piec około 45 minut.
Podawać z bitą śmietaną.