Sposób przygotowania:
Pyszny biszkopt z kokosem i wiśniami
PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT: Białka z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę. Mąkę przesiewamy, dodajemy żółtka, cukier i proszek - miksujemy. Następnie stopniowo dodajemy pianę z białek - cały czas miksując. Masę wylewamy na blachę i pieczemy od 45 minut w temperaturze 180 stopni. Gotowy biszkopt przekrawamy wzdłuż na dwie równe części. MASA BUDYNIOWA Z KOKOSEM: W 200ml mleka rozpuszczamy budynie i mąkę. Resztę mleka z cukrem gotujemy, dodajemy budyń i mieszamy. Następnie dodajemy kokos. Masło ucieramy z żółtkiem, i dodajemy do ostudzonego budyniu - miksujemy. MASA Z WIŚNIAMI: Wiśnie zalewamy wodą, dodajemy cukier i podgrzewamy, mieszając od czasu do czasu. Gdy wiśnie zaczną się gotować, dodajemy kisiel, mieszamy aż masa zgęstnieje. Układamy następująco: biszkopt, masa budyniowa, biszkopt, masa z wiśniami. Można posypać kokosem.