Sposób przygotowania:
Biszkoptowe ciasto z jabłkami i serem
Ciasto:
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka, mieszamy, wsypujemy mąkę i proszek- mieszamy. Wylewamy na formę 25/36 i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na 3 części.
Jabłka:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy, gdy będą dostatecznie miękkie dodajemy galaretki w proszku i cukier do smaku.
Ser:
Do garnka dajemy margarynę, cukier i ser- smażymy. W mleku rozrabiamy mąkę i jajka, wlewamy do gotującego się już chwilę sera. Gotujemy do 15 minut ciągle mieszając.
Przełożenie:
Ciasto- chłodne jabłka- ciasto- chłodny ser- ciasto
Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka, mieszamy, wsypujemy mąkę i proszek- mieszamy. Wylewamy na formę 25/36 i pieczemy do 25 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na 3 części.
Jabłka:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy, gdy będą dostatecznie miękkie dodajemy galaretki w proszku i cukier do smaku.
Ser:
Do garnka dajemy margarynę, cukier i ser- smażymy. W mleku rozrabiamy mąkę i jajka, wlewamy do gotującego się już chwilę sera. Gotujemy do 15 minut ciągle mieszając.
Przełożenie:
Ciasto- chłodne jabłka- ciasto- chłodny ser- ciasto
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki