Sposób przygotowania:
Biszkoptowy misiu dla dzieci
Foremkę smarujemy masłem,posypujemy kaszką manną.W misce ubijamy całe jajka,stopniowo dosypujemy cukier,cały czas ubijamy do powstania białej,puszystej masy.Do ubitej masy jajecznej dosypujemy stopniowo makę,delikatnie mieszamy cały czas łyżką.Gotową masę przelewamy do foremki,foremkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika.Pieczemy przez ok 30 min.Upieczony biszkopt delikatnie wysuwamy z foremki.Przygotowujemy polewę:w małym rondelku rozpuszczamy margarynę z cukrem,dodajemy mleko i na końcu kakao.Wszystko dokładnie mieszamy pamiętając by nie dopuścić do zagotowania się masy.Z kolorowej masy cukrowej formujemy oczy,nosek i łapki misia-(mamy bardzo ułatwione zadanie ponieważ na biszkopcie,dzięki foremce, po upieczeniu "odcisną" się te części) i układany je w poszczególnych miejscach.Na końcu wlewamy lekko przestudzoną polewę do rękawa cukierniczego i malujemy kontury misia.Ozdabianie biszkoptu należało do mojego sześciolatka,miał przy tym bardzo dużo radosci a misiu bardzo moim dzieciom smakował:)
edytaha
Netka
W składnikach chodzi oczywiście o gotową, cukrową masę :)
jaNina
Netka
Widzę,że znowu mi napisy pod zdjęciami pofiksowało...